De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft een nieuwe app ontwikkeld voor patienten met meerdere chronische aandoeningen. De applicatie biedt patiënten thuis inzicht in de huidige medische stand van zaken. De app is een belangrijke stap in het verbeteren van de totaalaanpak van chronische aandoeningen met meer efficiëntie, integratie en coördinatie. Met als doel de  zorg van de patiënten te doen afnemen en de kosten van de zorg af te laten nemen.

De nieuwe applicatie van ProACT, deel van de onderzoeksgroep Studies in Media Innovation & Technology (SMIT) van de VUB en Imec, moet patiënten met chronische aandoeningen helpen om hun verschillende aandoeningen beter onder controle te houden. De applicatie bundelt automatisch de resultaten en informatie van verschillende metingen van onder meer bloeddruk en bloedglucose.

“De verzamelde informatie wordt op een overzichtelijke wijze getoond zodat de patiënt in één keer een totaalbeeld krijgt van zijn of haar medische situatie”, klinkt het. De patiënten krijgen gepersonaliseerde tips en opdrachten of doelen om hun toestand te verbeteren of stabiel te houden.