De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat het aantal mensen dat hulpmiddelen nodig heeft, variërend van rolstoelen tot communicatiemiddelen, tegen 2050 zal verdubbelen tot twee miljard. Wearable-technologie wordt steeds meer gebruikt om deze mensen te helpen.

Ondernemers, startups en bedrijven als Microsoft en Google proberen de kracht van kunstmatige intelligentie te benutten, om het leven van mensen met een handicap makkelijker te maken. De behoefte aan dergelijke producten zal alleen maar toenemen door de verouderende wereldbevolking, waardoor het aantal mensen met fysieke, cognitieve, visuele en gehoorproblemen toeneemt.

Verbeteringen in kunstmatige intelligentie, in combinatie met de dalende kosten van hardware, maken het mogelijk voor uitvinders om nieuwe producten te ontwikkelen. Overheden en bedrijven hoeven hierbij niet diep ik hun zakken te graven. Met behulp van 3D-printers en de toegenomen verwerkingskracht van thuiscomputers worden er apparaten gemaakt voor mensen met motorische, visuele, gehoor- en cognitieve beperkingen. Microsoft en Google proberen de ontwikkelingen op dit gebied aan te sporen en bieden in totaal 45 miljoen dollar aan subsidies aan ontwikkelaars van ondersteunende technologieën.

Voorbeelden van deze technologieën zijn e-Sight: een wearable die blinde mensen helpt om weer te zien, en BrightSign: een handschoen die stem geeft aan mensen die niet kunnen praten.

Bron: https://globalnews.ca/news/4446144/technology-for-disabled/