Twee Rotterdamse zorgaanbieders krijgen subsidie om het gebruik van e-health voor senioren te stimuleren: zorginstelling Aafje (minirobot Tessa) en Wmo radar (technologische modelwoning). Volgens de gemeente stimuleren de initiatieven technologie die oudere Rotterdammers helpt om vitaal te zijn en te blijven.

De ‘Subsidie eHealth’ stimuleert het gebruik van technologische toepassingen die senioren helpen om vitaal te zijn en blijven. Op een manier die aansluit bij hun behoefte, van zelfregie tot zorg en ondersteuning. De subsidie is vooral een manier om aanbieders van zorg en welzijn aan te sporen meer gebruik te maken van innovatieve technologische toepassingen.

Belangrijk bij technologie voor ouderen is de meerwaarde ervan. Er zijn vele gave innovaties, maar uiteindelijk gaat het erom dat het ook gebruikt kan worden. Helpt het iemand in zijn of haar dagelijks leven?  Minirobot Tessa en de modelwoning zijn zeer bruikbare technologische ontwikkelingen”, stelt Sven de Langen, verantwoordelijke wethouder van volksgezondheid, zorg, ouderen en sport.

De gemeente van Den Haag is al langer bezig met het stimuleren van e-health toepassingen voor ouderen. Rotterdam volgt in de voetsporen van Den Haag. De focus ligt op het stimuleren van bestaande e-healthdiensten onder Rotterdammers van 55 jaar en ouder, hun zorgaanbieders en mantelzorgers.

Zorginstelling Aafje krijgt 26.500 euro om het gebruik van minirobot Tessa te testen onder oudere cliënten. Aanjager innovatie en verpleegkundige bij de instelling, Gerwin Vis, geeft aan dat ze met deze steun op grotere schaal kunnen testen voor wie Tessa een welkome aanvulling is. Wmo radar krijgt 67.290 euro aan subsidie om een modelwoning te openen waar ouderen kennis kunnen maken met technologische toepassingen die hen helpen langer en veiliger zelfstandig te wonen.

Bron: https://www.icthealth.nl/nieuws/rotterdamse-zorgaanbieders-krijgen-subsidie-voor-e-health-senioren/