Zorgcentrum Clara Feyoena Heem en ZorgSpectrum hebben veelbelovende resultaten bereikt in het gebruik van de Identifi slip van Tena. Door slimme technologie kunnen incontinentieproblemen bij bewoners worden beperkt.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ging vorig jaar op zoek naar verpleeghuizen met een goed werkend voorbeeld van technologie die navolging verdient. Doel van de challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst’ van het ministerie is het aantrekkelijker maken van werk en vergroten van de kwaliteit en veiligheid van zorg met nieuwe technologie.

Clara Feyoena Heem volgde met de met sensors uitgeruste Tena Identifi slip het continentiepatroon van cliënten. Metingen zorgen ervoor dat het plaspatroon in kaart kan worden gebracht. Vervolgens wordt er gekeken of er verbeteringen kunnen worden doorgevoerd, die zorgen voor een verbetering van de gehele continentiezorg. Maar de Identifi slip heeft meer gedaan dan dat: bewoners worden in de ochtend comfortabel wakker en er hoeven geen katheters meer te worden gebruikt.

De looptijd van de challenge was tien maanden. Komende week wordt bekend gemaakt welke van de negen initiatieven die zijn ingediend wint. Deze winnaar krijgt de titel ‘Zorgvernieuwer 2019’.

Bron: https://www.icthealth.nl/nieuws/clara-feyoena-heem-slimme-technologie-helpt-bij-incontinentie/