Overig

Slimme sok maakt je wakker door je voet te kietelen

Slock is een slimme sok die je wekt door middel van een trilling onder je voet. De sok stopt pas met trillen als je op je voeten gaat staan, waardoor je letterlijk moet opstaan.

De Slock is via bluetooth gekoppeld aan een app op je telefoon. Op deze app stel je je wekker in, welke afgaat in de vorm van vibraties. De sterkte van de trillingen kun je zelf instellen. De sok heeft een batterijduur van zo’n vijf dagen en wordt opgeladen via een micro usb-ingang.

De sok is vergelijkbaar met een enkelband: de tenen en hiel zijn niet bedekt, waardoor de voet ’s nachts vrij is om te ademen. Daarnaast heeft de sok onder het midden van de voet een dikke schijf.

De sok is nog niet helemaal af. De makers willen een timer en meer functies toevoegen. Daarnaast worden naast de kleuren zwart, roze en blauw nog meer kleuren ontwikkeld.

Het product is nog niet in de handel, de uitvinders zoeken via crowdfunding geldschieters om het product op de markt te brengen. Wie de Slock steunt door middel van een bijdrage krijgt er als eerste een opgestuurd. Voor de voortgang van de crowdfunding, zie https://www.kickstarter.com/projects/eliotwinchell/slock-quiet-wearable-alarm-clock-sock?ref=nav_search

Indien de campagne slaagt is de sok straks voor 60 tot 80 dollar te bemachtigen.

Leave a Reply