Overig

Robot Sally maakt voortaan je salade

Chowbotics Inc. komt met Sally, een robot die een salade maakt precies naar jouw wensen. Het proces is sneller, hygiënischer en sluit nauwkeuriger aan op je caloriebehoeften.

Sally heeft 21 verschillende ingrediënten, waaronder sla, kippenborst, Parmezaanse kaas, walnoten, cherrytomaten, komkommer, wortel, cranberries, olijven, champignons en daarnaast verschillende dressings. Met deze ingrediënten kunnen meer dan 1000 verschillende salades worden gemaakt. Binnenkort worden ook Chinese, Mexicaanse en Indiase ingrediënten verwacht. Helaas zijn er ook ingrediënten die niet geschikt zijn voor de machines, zoals de populaire avocado.

Als gebruiker kies je zelf welke ingrediënten je in welke hoeveelheid wil toevoegen aan je salade. Hierbij wordt ook het totaalaantal calorieën vermeld, waardoor je een goed beeld hebt van wat je binnenkrijgt.

Sally is qua formaat vergelijkbaar met een kleine koelkast en heeft tevens een verkoelende functie. Nadelig is dat de ingrediënten wel door mensen moeten worden gesneden en dagelijks moeten worden toegevoegd aan de machines. Chowbotics Inc. zoekt nog naar een oplossing hiervoor.

Sally debuteert deze lente in verschillende eetgelegenheden in de Verenigde Staten. Het doel is Sally op korte termijn ook in te zetten in hotels, congrescentra, op vliegvelden en in sportscholen.

Leave a Reply