Overig

De robot waar je daadwerkelijk tijd mee wilt doorbrengen

By 14 June 2017 No Comments

Mayfield Robotics, een start-up van Bosch, komt met de Kuri: een robot van 20 inch hoog die belooft een metgezel te zijn en gehoor geeft aan je bevelen.

De robot beschikt over een 1080p camera achter zijn ogen die hij gebruikt om te ruimte te inspecteren en individuele mensen te herkennen. De robot heeft ook een speakerfunctie waardoor hij audio kan afspelen en kan voorlezen. Met zijn geluidsdetector herkent Kuri stemmen en kan hij reageren op bevelen. Ook kan Kuri harde geluiden herkennen en een alert sturen naar een gekoppelde App op je telefoon als er iets niet in orde is.

Kuri leert snel hoe je huis is ingericht, waar de trappen zijn en welke kamer bij wie hoort. Daarnaast leert Kuri je huidhoud schema, kan hij je ‘s ochtends wakker maken en je begroeten als je ‘s avonds thuiskomt. Welke stemherkenning software en kunstmatige intelligentie wordt gebruikt is nog niet bekend.

De robot maakt gebruik van IFTTT (If This Then That). Zo kan je de robot verschillende instructies geven, zoals ‘als de zon onder gaat, kun je de lampen in de woonkamer inschakelen’.

De introductie van robot Kuri wordt aan het eind van dit jaar verwacht. Er kunnen wel al pre-orders worden gedaan à $699.

Leave a Reply