Overig

OverBedTafels voor bedlegerige cliënten

By 24 mei 2017 No Comments

Softwareontwikkelingsbureau Onwijs en zorgorganisatie tanteLousie komen met de OverBedTafel: een belevenistafel op maat voor bedlegerige cliënten.

BelevenisTafels zijn interactieve ‘touch tables’ van 55-70 inch. De tafels zijn in hoogte verstelbaar en hebben verschillende doeleinden. Zo kunnen cliënten bijvoorbeeld de krant lezen of spelletjes spelen die beweging stimuleren of het geheugen prikkelen. De applicaties op de BelevenisTafels zijn specifiek ontwikkeld voor (dementerende) ouderen, maar ook voor (klein)kinderen zijn er spelletjes beschikbaar.

De BelevenisTafels zijn eind 2016 in gebruik genomen bij de zorg- en verpleegcentra van tanteLouise. De bewoners en zorgmedewerkers zijn erg enthousiast over de BelevenisTafels. Wel gaven zij aan dat een grote groep bewoners, de bedlegerige patiënten, geen gebruik konden maken van de tafels, terwijl deze ook voor hen een toegevoegde waarde zouden vormen. Een medewerker van tanteLouise heeft als reactie hierop een over-bed-model ontworpen: de OverBedTafel.

Er zijn twee modellen ontworpen: een linkse en een rechtse. De eerste twee OverBedTafels worden komende periode in de praktijk getest.