Innovatie

Nori de AI-coach

By 31 oktober 2018 No Comments

Nori is een AI-chatbot coach voor patiënten met chronische ziekten, initieel gericht op patiënten met darmproblemen, hoofdzakelijk inflammatoire darmaandoeningen (IBD) en prikkelbare darmsyndroom (IBS). Een patiëntengroep van 30 miljoen patiënten.

Bron: https://norihealth.com/

Het AI gestuurde programma werkt door regelmatig gesprekken te houden met Nori de chatbot coach. Door deze gesprekken leert de Nori wat van invloed is op de ernst van de symptomen en welke verandering van levensstijl de kwaliteit van leven verbetert.

Patiënten hebben  gedurende een periode van 2 maanden regelmatig gesprekken met Nori, specifiek tijdens de flare-ups of intensieve periodes van de ziekte. Door de informatie die Nori hier tot zich krijgt leert hij hoe medische behandelingen zijn te verbeteren. Gesprekken met patiënten gaan over het verbeteren van voeding en voeding, hydratatie, therapietrouw, beweging, mentale ondersteuning en meer. Nori ondersteund hiermee een geoptimaliseerde levensstijl om zo de symptomen te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.