Begin november werd antidepressiva.nl gelanceerd. Een website waarop duidelijke informatie wordt gedeeld over de zin en onzin van antidepressiva. Volgens de initiatiefnemers, psychiater Christiaan Vinker en ziekenhuisapotheker Roeland Vis, was er tot dusver geen plek op internet waar dergelijke informatie gebundeld staat.

De website kwam tot stand met behulp van psychiaters, huisartsen en patiënten en is bedoeld als aanvulling op bestaande informatie. Antidepressiva.nl omvat verschillende thema’s, zoals wat antidepressiva precies is, hoe ze zijn ontdekt, wat bijwerkingen en fabels zijn, hoe antidepressiva werkt en voor welke aandoeningen ze worden gebruikt. Naast depressieve stoornissen worden de medicijnen namelijk ook gebruikt voor slaapproblemen, angststoornissen, fibromyalgie, eetstoornissen, dwangstoornissen en PTSS.

Online hulpmiddelen worden steeds vaker ingeschakeld om depressies en aanverwante klachten te bestrijden. Therapie of informatie (e-mental health) is laagdrempeliger wanneer dit online wordt aangeboden en heeft hierdoor een groter bereik. Ook virtual reality kan een positieve bijdrage leveren aan het herstel van mensen met depressieve klachten.

Antidepressiva.nl geeft geen individueel medisch advies en is niet gebonden aan de farmaceutische industrie.

Bron: https://www.icthealth.nl/nieuws/nieuwe-website-wil-duidelijke-informatie-over-antidepressiva-verstrekken/