Sta jij ook ’s ochtends en ’s avonds netjes twee minuten voor je uit te staren met een tandenborstel in je mond? Binnenkort is dat wellicht verleden tijd, want de makers van de Unobrush stellen dat je met hun product binnen zes seconden klaar bent en tegelijkertijd 99 procent van de bacteriën doodt. Het project – dat een kleine week geleden op het crowdfundplatform Kickstarter verscheen – heeft al meer dan een half miljoen euro opgehaald. 4460 procent meer dan de 13.000 euro die de makers aanvankelijk op wilden halen. Dat doel werd al in vier uur gehaald.

Maar hoe werkt het? De tandenborstel is een soort bitje, dat door middel van UV-licht en een roterende borstel alle hoeken en gaten van je mond schoonmaakt. Er is geen tandpasta nodig, omdat het apparaat 99 procent van de bacteriën uitroeit. Het bitje gaat in de mond, je wacht vervolgens een luttele zes seconden en klaar is kees. ,,Tandenborstels pakken maar 40 tot 80 procent van de bacteriën mee. Daarnaast beschadigen veel mensen hun mond door niet te borstelen zoals de tandarts het zou doen.”

Het apparaatje kost bijna 150 euro en de borstelkop moet iedere maand vervangen worden. Daar hebben de makers een abonnementservice voor bedacht: wie betaalt, krijgt elke maand een opzetstuk opgestuurd. Hoeveel dat moet kosten, is nog onbekend.

De makers zeggen een werkend prototype te hebben. Of de Unobrush ook daadwerkelijk ons leven gaat veranderen, valt nog te bezien.

Bron: https://www.ad.nl/