Overig

Meet je temperatuur in twee seconde met Withings Thermo

By 7 juni 2017 No Comments

Boston Children’s Hospital komt met een slimme thermometer die snel en nauwkeurig je temperatuur opneemt.

De thermometer maakt gebruik van HotSpotSensor-technologie, waardoor je temperatuur gemeten kan worden door de thermometer 2 seconde tegen je slaap aan te houden. Via LED-lampjes op de thermometer wordt de temperatuur aangegeven. Door middel van kleuren wordt aangegeven of er sprake is van verhoging of koorts.

De thermometer kan via wifi of bluetooth gekoppeld worden aan een gratis bijbehorende App, wat extra mogelijkheden biedt. Zo wordt je gemeten temperatuur doorgestuurd naar de App en word je eraan herinnerd om, als je ziek bent, regelmatig je temperatuur op te nemen. Ook kun je ingenomen medicijnen vastleggen in de App, waardoor veranderingen in temperatuur beter te begrijpen zijn. Daarnaast kunnen symptomen worden vastgelegd, aangegeven met datum en tijd, wat handig kan zijn bij bijvoorbeeld een doktersbezoek. Verder kunnen er commentaar en foto’s toegevoegd worden aan metingen. De App bevat ten slotte een tool die aangeeft wanneer het tijd is om naar te dokter te gaan en advies geeft over geschikte medicatie en andere hulpmiddelen.

Mocht je niet beschikken over de Withings Thermo-koortsthermometer kan de App alsnog gebruikt worden door handmatig data in te voeren.

De thermometer kost €99,95 en de bijbehorende App is gratis te downloaden.