Innovatie

Medicatie manager

By 31 oktober 2018 No Comments

Medicatie manager is een multifunctionele app voor zelf management van meervoudig medicijngebruik. De app helpt gebruikers bijwerkingen en ernstige complicaties, zoals overlijden of ziekenhuisopname, te voorkomen. Dit wordt bereikt door met de app dagelijkse medicatie bij te houden. Dit wordt eenvoudig bereikt door de barcode te scannen van uw geneesmiddelen doormiddel van de camera van uw mobiel. Tevens ingericht om therapietrouw te verhogen en thuiszorg/mantelzorg te ondersteunen.

Bron: https://gamesolutionslab.com/portfolio/medicatie-manager-app/

Door de barcode van een medicijn verpakking te scannen worden automatisch alle gegevens van het medicijn in de app ingelezen. De indicatie waarvoor het medicijn wordt gebruikt, de dosering ( het aantal tabletten per dag) en de tijdstippen waarop moet worden ingenomen worden daaraan toegevoegd. Dit wordt voor alle door de gebruiker in te nemen medicijnen uitgevoerd, waardoor er een volledig overzicht in een oog opslag ontstaat van alle in te nemen medicijnen. Deze kunnen aan arts, apotheker of specialist getoond worden bij een consult.

Het medicijn, de pil op zich, kan tevens gefotografeerd worden. Deze herkenbaarheid van het in te nemen medicijn wordt gebruikt door de patiënt, de thuiszorg of mantelzorger om te beoordelen of het juiste medicijn wordt ingenomen.

Alle gegevens kunnen per mail gedeeld worden met alle rond de patiënt betrokken personen, door de patiënt zelf te bepalen.

Op het moment dat de gebruiker een medicijn moet innemen krijgt deze een melding op zijn smartphone of tablet.