Fitbit heeft een nieuw platform genaamd Fitbit Care gelanceerd voor werkgevers, gezondheidsplannen en gezondheidssystemen dat gericht is op welzijn en het voorkomen en beheersen van ziekten. Fitbit Care is een combinatie van gezondheidscoaching en en virtuele zorg via de Fitbit Plus-app, samen met het volgen van fitness via de draagbare apparaten van het bedrijf.

Fitbit Care heeft drie verschillende componenten. Ten eerste is er de gezondheids- en fitness-tracking via de apparaten van het bedrijf. Ten tweede kunnen zakelijke klanten de digitale hulpmiddelen van Fitbit gebruiken om persoonlijke uitdagingen en privé-sociale groepen te creëren om leden te ondersteunen en te motiveren. En ten derde kunnen bedrijven en organisaties persoonlijke ledencoaching aanbieden via de app, persoonlijk of doormiddel van telefonische vergaderingen. Hierdoor kunnen bedrijven leden ondersteunen die te maken hebben met diabetes, depressie en andere aandoeningen.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe app genaamd Fitbit Plus, die deze communicatie tussen het lid en hun zorgteam zal vergemakkelijken. Fitbit Plus zal ook gezondheidsmetrics zoals bloeddruk, therapietrouw en andere gegevens integreren om leden te helpen gemakkelijk trends te zien en te herkennen als de tijd verstrijkt.
Fitbit is het afgelopen jaar steeds actiever geworden in de arena’s voor diagnostiek en gezondheidscoaching. Hoewel het bedrijf marktleider is op het gebied van wearables, heeft het zich tot de gezondheidszorg gewend om levensvatbaar te blijven in een arena die steeds meer wordt gedomineerd door Apple. Humana is een partnerschap aangegaan met Fitbit voor haar nieuwe initiatief. Fitbit Care is nu het voorkeursplatform voor gezondheidscoaching voor de 5 miljoen leden van de ziekteverzekering.
“Met Fitbit Care leveren we een oplossing die mensen in staat stelt controle te krijgen over hun gezondheid door de verantwoording, ondersteuning, begeleiding en middelen te bieden die enkele van de moeilijkste obstakels voor gedragsverandering wegnemen”, zegt dr. John Moore, medisch directeur , Fitbit Health Solutions, in een verklaring. “Het ondersteunen van patiënten buiten de muren van het spreekkamerkantoor is een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen om succesvolle resultaten te bereiken, en als clinicus zie ik een groot potentieel voor Fitbit Care om enkele van de grootste uitdagingen in de gezondheidszorg aan te pakken en gezondheidsresultaten te verbeteren op schaal.”

Bron: https://www.engadget.com/