Mensen met een dwarslaesie mobiliteit teruggeven om (weer) te kunnen deelnemen in dagelijkse activiteiten en zo bijdragen aan kwaliteit van leven. Dat is waar het de initiatiefnemers van Project MARCH om gaat.

In dit vooruitstrevende project, bedacht en uitgevoerd door studenten van de TU Delft, zet jaarlijks een nieuw team van studenten zich geheel vrijwillig in voor de ontwikkeling van het ultieme exoskelet. Dit motorische harnas, ontwikkeld met de nieuwste techniek en robotica, maakt het voor mensen met een dwarslaesie mogelijk weer (op) te staan en te lopen. En in de toekomst nog zoveel meer. Ieder jaar wordt er doorgewerkt aan verbetering en optimalisatie van het prototype van het jaar ervoor.

Dit doen zij door een exoskelet te ontwerpen en te bouwen voor mensen met een dwarslaesie. Het exoskelet is een belangrijke stap op weg naar een toekomst waarin rolstoelen uit het straatbeeld verdwenen zijn. Het ultieme doel is dat het exoskelet toegankelijk én beschikbaar is voor iedereen die hierdoor mobiliteit terugkrijgt.

Er zijn al succesvolle prototypes gemaakt, maar toch wordt er nog gedroomd van een beter exoskelet dat bijvoorbeeld volledig zelf stabiliserend is. Hierdoor kan iemand met een dwarslaesie zelfstandig zonder krukken een natuurlijke loopbeweging kan maken. Samen met de overheid en zorgverzekeraars willen wij ervoor zorgen dat in de toekomst dit pak gebruikt kan worden door ieder die hier voordeel aan ondervindt.

Bron: https://www.projectmarch.nl