Overig

De elegante glucosemeter voor diabetici

By 2 juni 2017 No Comments

Na een App komt One Drop nu met een mooi-ogend setje voor diabetespatiënten waarmee glucose altijd en overal gemeten kan worden.

Diabetes gaat gepaard met een streng regime van bloedafname, glucosecontroles en registratie hiervan. In 2015 kwam One Drop hierom met een App die persoonlijke gegevens synchroniseert met coaching en community support.

Als aanvulling hierop komt One Drop nu met een glucose meetsetje. Het pakket bevat een naald voor bloedafname, teststrips en een apparaat om deze te lezen. De meeste glucosemeters zien eruit als een combinatie tussen een stopwatch en een draagbare chemopomp, maar One Drop is met zijn gladde roestvrij stalen omhelzing en lederen hoesje luxe en elegant. De ontwerpers hebben het design zo klein en plat mogelijk gehouden, zodat het gemakkelijk mee te nemen is in je broekzak.

Door de looks van het pakketje verwacht One Drop dat diabetici hun glucosespiegel vaker meten, wat een beter inzicht geeft in de glucosespiegel gedurende de dag en het leven met diabetes vergemakkelijkt.

Een pakketje is sinds januari te koop voor 100 dollar.