Overig

De NightWatch voor epilepsiepatiënten

 

Livassured komt samen met toonaangevende instellingen op het gebied van epilepsiezorg met de NightWatch: een detectiesysteem voor nachtelijke epilepsieaanvallen.

Huidige epilepsie detectiemiddelen zijn schaars en kennen een lage betrouwbaarheid: minder dan de helft van de klinisch urgente aanvallen wordt gedetecteerd, terwijl er daarnaast veel valse alarmen worden gegeven. Maar liefst 60% van de ouders van kinderen met epilepsie is actief op zoek naar betere alternatieven. Als antwoord op deze vraag hebben twee epilepsie zorgcentra in Nederland, Kempenhaege ACE en SEIN, samen met UMC Utrecht en Livassured de NightWatch ontwikkeld.

De NightWatch detecteert 100% van de gevaarlijke tonisch-clonische aanvallen en 90% van de andere nachtelijke epileptische aanvallen. De NightWatch bestaat uit een band met een sensor die de patiënt om de bovenarm schuift. In geval van een epileptische aanval wordt een waarschuwing verzonden naar een basisstation, welke op de kamer van de ouders staat. Een epileptische aanval wordt gedetecteerd op basis van hartslag (gemeten door middel van licht) en beweging.

Naast kinderen is de NightWatch ook geschikt voor het detecteren van epileptische aanvallen bij volwassen patiënten en voor intramuraal gebruik.

Eind april sluit de crowdfunding campagne voor de NightWatch. De eerste gezinnen worden nu in staat gesteld het systeem aan te schaffen.

Leave a Reply