Philips lanceerde onlangs de Azurion met FlexArm. Hiermee wil Philips een nieuwe standaard zetten voor patiëntbeeldvorming en positioneringsflexibiliteit voor beeldgeleide therapie. Clinici moeten tijdens steeds complexere ingrepen namelijk snel en eenvoudig het menselijk lichaam visualiseren en veranderingen in de patiënt signaleren. Met het systeem wordt het uitvoeren van deze beeldvorming van patiënten eenvoudiger.

De Azurion met FlexArm biedt onder andere flexibiliteit en intuïtieve controle. Het systeem draait op acht verschillende assen, die allemaal worden aangestuurd met de enkele ‘Axsys’ controller. Wanneer de clinicus het systeem verplaatst, blijft de beeldbundel automatisch uitgelijnd met de patiënt. Hierdoor is het visualiseren van de patiënt consistenter en kan de clinicus zich op de behandeling blijven richten.

Simulatietesten met clinici hebben aangetoond dat het systeem het potentieel heeft om de herpositionering van de patiënt, het personeel en de apparatuur aanzienlijk te verminderen. Dit leidt tot een verbeterde toegang voor minimaal invasieve procedures en een verminderd risico op onbedoeld trekken van draden en buizen. Het systeem is zeer geschikt voor operatiekamers die zich richten op meerdere specialismen in één ruimte.

Bron: https://www.icthealth.nl/nieuws/philips-lanceert-nieuwe-oplossing-voor-patientbeeldvorming/

Bron afbeelding: Philips